Αποκάλυψη για το Volvo V90 Cross Country

Auto/Moto

Η Volvo λανσάρει το ολοκαίνουργιο V90 Cross Country απευθύνοντας στον κόσμο μία ευθεία πρόσκληση-πρόκληση: να ανακαλύψουν ξανά αυτό που ξυπνάει το πάθος στη ζωή τους και να το κάνουν μέρος της καθημερινότητάς τους. Αυτό ακριβώς είναι και το πνεύμα της διαφημιστικής καμπάνιας της Volvo για το νέο μοντέλο.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα η Volvo, έξι στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως θέλουν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε υπαίθριες δραστηριότητες, με την πεζοπορία, το τρέξιμο και την ποδηλασία να βρίσκονται στις κορυφαίες προτιμήσεις της σχετικής λίστας. Από όσους αισθάνονται ότι δυσκολεύονται να θέσουν ως προτεραιότητα τα χόμπι τους, οι περισσότεροι (68%) ανέφεραν ότι η δουλειά καταλαμβάνει πολύ χρόνο στη ζωή τους.

Απαντώντας σε αυτά τα ευρήματα, η καμπάνια που τρέχει η Volvo για το V90 Cross Country ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν πάλι το πάθος και τις περιπέτειες που άλλοτε αγαπούσαν κι έβαζαν σε προτεραιότητα.

VOLVO_V90 CROSS COUNTRY CAMPAIGN 4

Αντλώντας έμπνευση από τον δημοφιλή αείμνηστο Βρετανό φιλόσοφο Άλαν Γουάτς* (Alan Watts, 1915-1973), η νέα καμπάνια ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ξανά το ξεχασμένο πάθος στη ζωή τους, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους και να ζουν περισσότερο το «τώρα».

unnamed

Οι λήψεις για το διαφημιστικό φιλμ έγιναν μέσα και γύρω από το Βανκούβερ, στον Καναδά. Η κάμερα παρακολουθεί τέσσερις ανθρώπους από το χώρο των επιχειρήσεων να συνδέονται ξανά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να ξαναβρίσκουν το παλιό τους πάθος, καθώς αφήνουν πίσω την πόλη μέσα σε ένα V90 Cross Country για να επιδοθούν στο σέρφινγκ, το ψάρεμα και να απολαύσουν φωτογραφικές εξορμήσεις στη φύση.

VOLVO_V90 CROSS COUNTRY CAMPAIGN 3

Οι εικόνες αποκτούν άλλη δυναμική καθώς συνδέονται με τον εμβληματικό λόγο «Live Fully Now», του Άλαν Γουάτς, από το 1959: ο φιλόσοφος αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να ζουν για μία μελλοντική κατάσταση, παρακινώντας τους να ζήσουν τη στιγμή και να ασχοληθούν περισσότερο με όσα αγαπούν. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Δεν Μπορείς να Ζήσεις Καθόλου, Εκτός αν Μπορείς να Ζήσεις στο 100% Τώρα».

Alan Watts

O Άλαν Γουάτς (1915-1973) ήταν Βρετανός φιλόσοφος, ευρέως γνωστός για την ερμηνεία και τη διάδοση της Ανατολικής φιλοσοφίας στο κοινό της Δύσης. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1960, είχε αναδειχθεί σε αντικομφορμιστική διασημότητα που ταξίδευε ανά την Ευρώπη και την Αμερική για να απευθυνθεί με εμπνευσμένες ομιλίες στο ευρύ κοινό. Έγραψε 25 βιβλία και η ηχητική του βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περισσότερες από 400 ομιλίες.

Σήμερα είναι περισσότερο δημοφιλής από ποτέ, όπως δείχνουν και τα 10 εκατομμύρια downloads των ηχητικών αποσπασμάτων του. Οι ιδέες του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην παγκόσμια κοινότητα όσων επιδίδονται σε υπαίθριες δραστηριότητες. Ο γιος του, Μαρκ Γουάτς, έχει αναλάβει τη διαχείριση του κληροδοτήματός του.

Νίκος Τσάδαρης

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn