Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας μπορεί να χακάρει λογαριασμό Facebook

Τεχνολογια

Το Facebook είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με δύο δισεκατομμύρια χρήστες που καθημερινά το χρησιμοποιούν για ενημέρωση, συζήτηση, αλλά και για να μοιράζονται στιγμές και ιδέες τους.

Συχνά, στο Facebook ανεβάζουμε και πολύ προσωπικά μας πράγματα και θέλουμε, αν μη τι άλλο να είναι προστατευμένα από αδιάκριτα μάτι. Στο πλαίσιο αυτό η ίδια η εταιρεία έχει «χτίσει» διάφορα «τείχη ασφαλείας» για τους χρήστες της πλατφόρμας.

Ωστόσο, ένας μπλόγκερ αποκάλυψε ότι υπάρχει ένας τρομακτικά απλός τρόπος με τον οποίο κάποιος μπορεί να χακάρει το λογαριασμό σας στο Facebook, αρκεί να γνωρίζει ένα στοιχείο: έναν παλιό τηλεφωνικό αριθμό σας.

Αν ξεχάσετε τον κωδικό σας, το Facebook σας επιτρέπει να μπείτε σε αυτόν, μέσω του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου, ενώ το ίδιο το Facebook σας στέλνει ένα μήνυμα με έναν κώδικα για να «ξεκλειδώσετε» το λογαριασμό σας.

Ο μπλόγκερ αποκάλυψε, λοιπόν, ότι ο ίδιος χάκαρε λογαριασμούς φίλων του στο Facebook χρησιμοποιώντας παλιούς τηλεφωνικούς τους αριθμούς, οι οποίοι παρέμεναν συνδεδεμένοι με την πλατφόρμα.

Ο μπλόγκερ τόνισε ότι, πέραν από αυτό καθαυτό το πρόβλημα ασφαλείας, η μέθοδος αυτή μπορεί να δώσει σε απατεώνες πρόσβαση σε στοιχεία λογαριασμών ή άλλες απάτες.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn