Η πόλη που συνδυάζει υπέροχα το μεσαιωνικό στοιχείο με το μοντέρνο

Ταξιδια

Στην απομακρυσμένη νησιωτική χώρα της βορειοδυτικής Ευρώπης, βρίσκεται το Μπέλφαστ, στην κοίτη του ποταμού Λαγκάν.

Είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Ιρλανδίας και αποτέλεσε σημαντικό βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης.

Στην πόλη κατασκευάστηκε και ο θρυλικός Τιτανικός ενώ υπάρχει και μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του διάσημου κρουαζιερόπλοιου, από το ξεκίνημα ως το ναυάγιο του.

Τα πανέμορφα φυσικά αξιοθέατα και τα Βικτωριανά κτίρια με τα περίτεχνα γλυπτά, πάνω από τις πόρτες και τα παράθυρα εντυπωσιάζουν όσους την επισκέπτονται.

Τα ιστορικά κτίρια στο κέντρο της πόλης όπως η βιβλιοθήκη και το δημαρχείο, οι καθεδρικοί ναοί, οι γκαλερί και τα πάρκα είναι must προορισμοί ενώ το Βασιλικό Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ αποτελεί απαύγασμα αρχιτεκτονικής. Το κέντρο είναι γεμάτο εστιατόρια αλλά και παραδοσιακές, ιρλανδικές παμπ.

Η πόλη συνδυάζει υπέροχα την ατμοσφαιρικότητα της παλιάς εποχής με την αρχιτεκτονική καινοτομία προσφέροντας μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

irlbelf

Μπέλφαστ / Βόρεια Ιρλανδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Λίρα Στερλίνα (1,19 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

mpelfast3mpelfast1mpelfast5mpelfast6mpelfast7mpelfast4mpelfast2

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn