Μαξίμου για Eldorado Gold: «Σικέ η φυγή της εταιρείας – Δρομολογήθηκε από Μητσοτάκη και αντιπολίτευση»

Ελλαδα

Διαμέσου ενός «non paper» η κυβέρνηση απαντάει στην απόφαση που έλαβε η Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις στην Ελλάδα κατηγορώντας Κ.Μητσοτάκη και αντιπολίτευση ότι δρομολόγησαν ενορχηστρωμένα την αποχώρησή της.

Η κυβέρνηση στρέφει τα πυρά της προς τη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί πως ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας.

Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά «ενορχηστρωμένη απόπειρα πανικόβλητης αντιπολίτευσης».

Απαντώντας στα όσα ανέφερε η Eldorado, τόσο στην ανακοίνωσή της, όσο και στα όσα είπε ο CEO της εταιρείας στη συνέντευξη Τύπου, η κυβέρνηση, επιμένει στα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Μάλιστα στο κυβερνητικό σημείωμα σε κανένα σημείο δεν κατονομάζεται η εταιρεία και η επίθεση που εξαπολύει το Μαξίμου γίνεται με επίθεση μέσω του κ.Μητσοτάκη.

Η ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ δε θα έχει καμία τύχη. Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62. 

Ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:

Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. 

Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. 

Και πάνω από όλα το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.

Αντίθετα, η ΝΔ και οι δορυφόροι  της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας ας απαντήσει: 

Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας; 

Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες;

Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn