Πρεμιέρα του Abarth 124 Rally με Monte Carlo

Auto/Moto

Η αγωνιστική καριέρα του νέου Abarth 124 Rally άρχισε με την εκκίνηση του 85ο Rally Monte Carlo που διεξάγεται αυτές τις μέρες (19 μέχρι 22 Ιανουαρίου).

Τρία ιδιωτικά πληρώματα έχουν επιλέξει το νέο Abarth 124 Rally για τη συμμετοχή τους σε έναν από τους πιο δύσκολους, αλλά και πιο σημαντικούς αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Στόχος τους να επαναφέρουν τη μάρκα με σήμα τον Σκορπιό στις ένδοξες μέρες των αγωνιστικών δράσεων.

170105_Abarth_Montecarlo_02

Τα τρία πληρώματα περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικούς τύπους οδηγών. Ο Γάλλος Francois Delecour, με συνοδηγό τον Dominique Savignoni, είναι επίσημος οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατέκτησε τη δεύτερη θέση το 1993. Επίσης, ήταν νικητής του παγκοσμίου κυπέλου FIA R-GT Cup, όπου συμμετείχε το Abarth 124 Rally το 2015.

Ο νεαρός Fabio Andolfi, μαζί με τον Manuel Fenoli, είναι δύο ιδιαίτερα υποσχόμενοι Ιταλοί οδηγοί. Τέλος, ο Gabriele Noberasco, με συνοδηγό τον Daniele Michi, είναι ένας πολύ γρήγορος και έμπειρος οδηγός, ο οποίος έχει κερδίσει σε πολλούς εθνικούς αγώνες. Έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στο Rally του Monte Carlo, μια εκ των οποίων πίσω από το τιμόνι του Abarth 500 R3T.

170118_Abarth_MontecarloΟι τρεις οδηγοί που έχουν την υποστήριξη των αντίστοιχων ομάδων έχουν συμμετάσχει σε αρκετές ειδικές δοκιμές για να προετοιμαστούν για τον αγώνα του Monte Carlo σε διαδρομές κοντά στο Cuneo στην Ιταλία παρέα με τον οδηγό εξέλιξης και δοκιμών Alex Fiorio, ο οποίος έχει εργαστεί για την εξέλιξη του αυτοκινήτου μαζί με την Abarth Racing Team.

Μικρές επεμβάσεις έχουν προκύψει για τις ανάγκες των τριών ημερών του αγώνα, ενώ κύριο συστατικό για τις ορεινές διαδρομές του Monte Carlo θεωρούνται τα ελαστικά της Michelin. Οι οδηγοί μέσα από τις δοκιμές που έχουν πραγματοποιήσει, έχουν εξοικειωθεί με το νέο Abarth 124 Rally και τα πολλά γνήσια χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Το Abarth 124 Rally είναι ένα μοντέλο που αγωνίζεται στην κατηγορία R-GT και μπορεί να συμμετάσχει σε πολλούς εθνικούς και διεθνούς αγώνες. Το Abarth 124 Rally Trophy που διοργανώνεται από την Abarth αριθμεί εφτά αγώνες rally, έξι εκ των οποίων στην άσφαλτο και έναν στο χώμα.

170105_Abarth_Montecarlo_02

Οι διεκδικητές του Trophy μπορούν επίσης να αγωνιστούν για τον τίτλο της κατηγορίας R-GT του ιταλικού πρωταθλήματος. Τα έπαθλα για τους κορυφαίους της κατάταξης στην κατηγορία «κάτω των 23» είναι πολλά, από χρηματικά έως συμμετοχές σε αγώνες.
Ο τελικός νικητής θα παραλάβει και ένα αυτοκίνητο παραγωγής Abarth 124 Spider.

170105_Abarth_Montecarlo_HP

Όσον αφορά το Monte Carlo, ο νεαρός Adolfi βγήκε άσχημα από τον δρόμο χτυπώντας με την πόρτα του οδηγού σε ένα δέντρο και εγκατέλειψε. Ο πολύπειρος Delecour εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη, όντας ψηλά (19ος) στη γενική κατάταξη και ο Noberasco συνεχίζει μέχρι το τέλος της 2ης ημέρας του αγώνα, στις τελευταίες όμως θέσεις της γενικής κατάταξης.

Νίκος Τσάδαρης

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn