«Ρήξη» μεταξύ Ν.Τραμπ και βαθέως αμερικανικού κράτους – Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αυτονομήθηκαν και ακολουθούν δική τους πολιτική ατζέντα!

Κοσμος

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ είναι πρωτοφανές καθώς η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών έχουν αποκρύψει ευαίσθητες πληροφορίες από τον αμερικανό πρόεδρο με την δικαιολογία ότι ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει διαρροή!

Εν ολίγοις έχουν αυτονομηθεί και ακολουθούν δική τους πολιτικής ατζέντα!

Αυτό είναι η τρίτη φορά στην αμερικανική Ιστορία που οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δρουνεις βάρος ενός Αμερικανού προέδρου. Αυτό είχε συμβεί στις περιτπώσεις του Τ.Κένεντι και του Ρ.Νίξον.

Ο πρώτος δολοφονήθηκε sto Nτάλας και ο δεύτερος καθαιρέθηκε με το υποτιθέμενο σκάνδαλο του Watergate.

Τότε οι δύο Αμερικανοί πρόεδροι είχαν ενάντιά τους την CIA.

To ίδιο συμβαίνει και τώρα με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τον σκοτεινό ρόλο του βαθέως αμερικανικού κράτους εναντίον του Αμερικανού προε΄δρου

Οι αξιωματούχοι – τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία -που μίλησαν στην εφημερίδα λένε ότι η απόφαση της απόκρυψης πληροφοριών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον θαυμασμό που έχει δείξει ο Τραμπ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του

Δεν είναι τυχαίες οι αντιδράσεις του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος απαντά με συνεχείς επιθετικές προς τις μυστικές υπηρεσίες αναρτήσεις στο Twitter. Αυτή τη στιγμή αποκαλύπτεται ο ρόλος του βαθέως αμερικανικού κράτους και πως ελέγχει μια κατ’επίφαση αμερικανική δημοκρατία

Διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το πολιτικό μέλλον του Ν.Τραμπ. Το βαθύ αμερικανικό κράτος ζορίζεται και ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί στους πολίτες των ΗΠΑ σε όλο το σκοτεινό μεγαλείο του διαλύοντας την ψευδαίσθηση περί δημοκρατικών αξιών.

Την Τετάρτη, δύο ημέρες μετά την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν μετά ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι οι απόρρητες πληροφορίες έχουν δοθεί παράνομα από τις “μυστικές υπηρεσίες” σαν γλυκά. Αυτό δεν αρμόζει στην Αμερική».

Και έχει δίκιο καθώς η δουλειά των μυστικών υπηρεσιών δεν είναι να σχολιάζουν ούτε να κρίνουν ούτε να διαρρεόυν πληροφορίες στον Τύπο αλλά να υπακούνε στον εκλεγμένο πολιτικό τους ηγέτη ο οποίος έχει και την ευθύνη για ότι συμβεί στην χώρα του με βάση την διαχείριση των πληροφοριών αυτών.

Μπορεί να μην αρέσει αυτό στους «πυρήνες» που έχουν αυτονομηθεί στις NSA, CIA, FBI, DIA, BAFTA, SECRET SERVICE και όλες τις υπόλοιπες αλλά έτσι είναι.

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι ορισμένα από τα πράγματα που δεν έχουν δείξει στον Τραμπ οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών αφορά τις πηγές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να συλλέγουν πληροφορίες ακόμα και από ξένες κυβερνήσεις.

Ωστόσο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε τις αιτιάσεις αυτές υποστηρίζοντας ότι κάθε υπόνοια ότι οι μυστικές υπηρεσίες αποκρύπτουν πληροφορίες από τον πρόεδρο είναι εσφαλμένες.

Όπως παρατηρούν οι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα είναι η πρώτη φορά που η πρακτική της απόκρυψης πληροφοριών από Αμερικανούς προέδρους οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και διακριτικότητας.

Φυσικά ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να τονίσει τον σκοτεινό ρόλο των αμερικανικών ΜΜΕ

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn