Τα Ford GT ξανά στις 24 Ώρες του Le Mans

Auto/Moto

Η ACO (Automobile Club de l’Ouest) ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα των τεσσάρων Ford GT θα συμμετάσχει σε πλήρη σύνθεση στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2017, ένα χρόνο μετά τη θριαμβευτική επιστροφή της εταιρείας στον αγώνα αντοχής που όλοι θέλουν να κερδίσουν.

Η περσινή νίκη της Ford Chip Ganassi Racing ήρθε 50 χρόνια μετά το ιστορικό 1-2-3 της Ford στις 24 Ώρες του Le Mans το 1966. Η Ford κέρδισε τον αγώνα και το 1967 με οδηγούς τους Αμερικανούς Dan Gurney και A. J. Foyt στο τιμόνι του Ford GT40 και ο στόχος της ομάδας φέτος είναι να επαναλάβει αυτήν την επιτυχία.

«Όταν ήρθαμε πέρσι στο Le Mans υπήρχε μεγάλη πίεση στην ομάδα να φέρουμε τη νίκη προς τιμήν του 1-2-3 που είχαν πετύχει τα Ford GT40 το 1966», δήλωσε ο Raj Nair, στέλεχος της Ford. «Ήταν εκπληκτική η νίκη μας αλλά δεν θα επαναπαυθούμε. Επιστρέφουμε στο Le Mans τον Ιούνιο με το GT έχοντας ένα χρόνο αγωνιστικής εμπειρίας πίσω μας και επτά νίκες, περιλαμβανομένης εκείνης στις 24 Ώρες του Le Mans και στον 24ωρο αγώνα Rolex 24 της Daytona. Οπότε δεν βλέπουμε την ώρα να συμμετάσχουμε σ’ αυτόν τον απίστευτο αγώνα».

λεμαν1

Η Ford Chip Ganassi Racing Team θα παρατάξει μία πολύ ισχυρή ομάδα οδηγών για να υπερασπιστεί τη νίκη του 2016 στην κατηγορία LM GTE Pro.

Νεοφερμένος στην ομάδα του 2017 είναι ο νεαρός Βραζιλιάνος Luís Felipe “Pipo” Derani, ο οποίος θα οδηγήσει το Ford GT Νο67 μαζί με τους Βρετανούς Andy Priaulx και Harry Tincknell στους αγώνες του FIA World Endurance Championship (WEC) σε Silverstone, Spa και Le Mans. Ο 23χρονος κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας το 2016 όταν νίκησε στον 24ωρο αγώνα Rolex 24 της Daytona και στις 12 Ώρες του Sebring, στην πρώτη του μάλιστα εμφάνιση.

Οι νικητές του 24ωρου αγώνα στην Daytona το περασμένο Σαββατοκύριακο, Joey Hand (ΗΠΑ), Dirk Müller (Γερμανία) και Sébastien Bourdais (Γαλλία) θα υπερασπιστούν την περυσινή νίκη τους στο Le Mans στο τιμόνι του Ford GT Νο68. Χάρη στις νίκες της στους δύο 24ωρους αγώνες, η ομάδα έχει αποδείξει ότι δύσκολη μπορεί να ηττηθεί.

λεμαν2

Στο Ford GT Νο66 θα είναι και πάλι η γρήγορη ομάδα των Stefan Mücke (Γερμανία) και Olivier Pla (Γαλλία) στο πρωτάθλημα FIA WEC στους οποίους θα προστεθεί ο Αμερικανός  Billy Johnson στους αγώνες του Silverstone, του Spa και του Le Mans.

Στο Ford GT Νο69 η ομάδα των Ryan Briscoe (Αυστραλία), Richard Westbrook (Μ. Βρετανία) και Scott Dixon (Ν. Ζηλανδία) έχει σαν στόχο να βελτιώσει την 3η θέση που κατέκτησε στο βάθρο του Le Mans το 2016.

«Δεν βλέπουμε την ώρα να επιστρέψουμε στο Le Mans με το Ford GT φέτος», λέει ο Chip Ganassi, ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας. «Μπορεί να πήραμε τη νίκη πέρυσι, όμως πιστεύω ότι μάθαμε και πολλά για τον αγώνα, για το GT και για το τι χρειαζόμαστε για να κυνηγήσουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτερα προετοιμασμένοι φέτος. Επιπλέον, για άλλη μια φορά θα κατεβάσουμε τέσσερα αυτοκίνητα και 12 από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, οπότε ανυπομονώ να επιστρέψουμε εκεί και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Νίκος Τσάδαρης

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn