Τσίπρας για Μόρια: Είμαι συγκλονισμένος

Πολιτικα
Τσίπρας για Μόρια: Είμαι συγκλονισμένος

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στη Μόρια εξέφρασε από τη Θράκη όπου περιοδεύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι συγκλονισμένος, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, από το τραγικό συμβάν στη Μόρια. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν» είπε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για την προσφυγική κρίση. «H Ελληνική Κυβέρνηση δίνει σε δύσκολες συνθήκες έναν αποφασιστικό αγώνα για την ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, και θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για ασφάλεια και ποιότητα ζωής στα κέντρα φιλοξενίας» είπε χαρακτηριστικά.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού θα είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ο κ. Τσίπρας θα διαπιστώσει από κοντά την πορεία των έργων αναβάθμισης του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και τη δημιουργία πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη γίνεται ένας «σημαντικός κόμβος ενέργειας», καθώς από εκεί περνάνε οι δρόμοι προς την Ευρώπη. «Θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό λιμάνι» είπε ο πρωθυπουργός.

«Τα έργα θα αλλάξουν τον χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα επιθεωρήσουμε σήμερα την πρόοδο των εργασιών των λιμανιών. Ο κόμβος εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι ένας κόμβος ενέργειας. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «άμεση έναρξη σιδηροδρομικής γραμμής Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη» και είπε ότι: «Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας».

dam

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn